sunnuntai 21. tammikuuta 2018

It´s always darkest before the dawn

Moi.

Tuntuupa oudolta kirjoittaa blogipostausta. Olen varmaan yksi harvinaisuus nykypäivänä, koska en ole koskaan tätä ennen aloittanut bloggaamista. Tänään sunnuntaina, 21.1.2018 (huoh, meinasin taas kirjoittaa 2017) kuitenkin päätin, että tarvitsen jotain radikaalia tämän viikko sitten alkaneen elämänmuutoksen tueksi.

Jos ihan alusta aloitetaan, niin terve, olen miekki, 24-vuotias pääkaupunkiseutulainen sosiaalialan opiskelija, avovaimo ja kahden karvakorvan (kissan) mamma. Tällä hetkellä tuntuu, että kaikki on elämässä tosi kohdillaan, olen onnellinen ja tyytyväinen, minulla on ihania kavereita, paras perhe, unelmien mies... Siis kaikki. Paitsi ettei kuitenkaan. Tässä muuten niin ihanassa elämässä painaa nimittäin 18,6 kg ylipainoa. Ja todellisuudessa jotta olisin tyytyväinen, ja muinaisissa mitoissa, vaa'an pitäisi näyttää ainakin miinus 28 kg tämän hetkiseen tilanteeseen verrattuna. Siinäpä siis hommia.

Olen koko ikäni ollut normaalipainoinen, jopa siellä hoikemmalla puolella, mutta homma karkasi täysin käsistä kun muutin pois vanhempieni luota loppukesästä 2015. Oli kiva ostaa kaupasta karkkia ja sipsiä, juoda kalja joskus arki-iltana ja bilettää viikonloppuisin poikaystävän ja kavereiden kanssa. Liikuntaharrastukset jäivät, ruokailut koostuivat pikaruuasta ja siitä mitä milloinkin eniten teki mieli, eikä mistään ruokarytmistä ollut tietoakaan. Olen näiden muutaman vuoden aikana onnistunut keräämään kaikkiaan parikymmentä kiloa läskiä, yrittänyt laihduttaa muutamaan otteeseen, mutta palannut aina näihin karmeisiin elämäntapoihin takaisin. Tilanne hävettää, ällöttää ja masentaa. En tunne peilistä katsovaa satakiloista tyttöä.

Minä 18-vuotiaana ja hoikkana
Omalla kohdallani ongelma ei ole tiedon puute, koska tiedostan tasan tarkkaan kuinka olisi terveellistä syödä ja millaisella ruokavaliolla ja elintavoilla laihtuu. Kotikotona söimme aina aivan tavallista, terveellistä ja kasvispainotteista ruokaa. Jostain syystä minun on kuitenkin ollut todella vaikea siirtää hyviä tottumuksia omaan elämääni. Nyt on kuitenkin korkea aika alkaa treenaamaan niitä ja muuttamaan ihan alusta alkaen omia tapoja ja arjen tottumuksia.

Tämä projekti alkoi 15.1.2017, joten se on nyt jatkunut viikon ajan. Ensimmäinen viikko meni tässä motivaatiopuuskassa erinomaisesti ihan vain kaloreita laskemalla, syömällä paljon kasviksia, huolehtimalla proteiinin saannista ja välttelemällä höttöhiilareita sekä herkkuja. Kirjoitan vielä myöhemmin erikseen postauksen alkupainosta, tavoitteista ja käyttämistäni metodeista, mutta voinen todeta painon pudonneen ensimmäisen viikon aikana noin 2 kg. Hyvä alku, sai ainakin nesteet liikkeelle tästä turvonneesta kropasta.

Olisi mahtavaa, jos joku eksyisi lukemaan tästä matkastani kohti terveellisiä elämäntapoja ja hoikempaa ulkoasua. Aijon jakaa reseptejä, ruokakuvia, ajatuksia, onnistumisia ja epäonnistumisia. Mahdollisesti jotain muutakin elämästäni, kuin vain laihdutusjuttuja. Haluan ainakin näin alkuun pysyä edes puoliksi anonyymina.

Mukavaa uutta alkavaa viikkoa!

2 kommenttia:

  1. Kiva, kun löysin blogisi. Meillä on samanlaisia tavoitteita. Käyhän kurkkaamassa myös mun blogi http://itsensapiiskuri.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käväisinkin jo aikaisemmin sun blogin puolella ja liityn kyllä seurailemaan. :) Kiva, että eksyit lukemaan omaani!

      Poista

Anna armoa!

Tässä viime päivinä mielessä on pyörinyt se, kuinka olla itselleen armollinen ja nähdä niitä hyviä asioita ja onnistumisia itsessään ja omas...