tiistai 23. tammikuuta 2018

Turhautumista ja tuskailua

Todella esteettinen salaattiannos
Tänään turhauttaa. Oikeasti turhautti jo eilen. Tiedän olevani kärsimätön ihminen, ja kärsimättömyys on varmaan yksi suurimmista syistä miksi laihdutusprojektini yleensä kaatuvat alkumetreillä. Nyt tuo kärsimättömyys on saapunut häiritsemään tätäkin yritystä.

Varmasti meistä laihduttajista jokainen haluaisi nähdä tuloksia heti ja nyt. Ensimmäisen terveellisen ja kevyen päivän jälkeen olisi niin kiva astua seuraavana aamuna vaa'alle ja huomata kaikkien liikakilojen maagisesti sulaneen yhdessä yössä. Mutta, valitettavasti niitä ylikiloja ei ole yhdessä yössä kerätty, joten on ehkä ihan kohtuullista että ne eivät myöskään yhdessä yössä katoa. Mutku mä silti haluaisin.

Eilinen meni syömisten kanssa vähän pipariksi. Oli ensimmäinen tosi hankala päivä, kun tuntui että mikään ruoka ei tyydytä eikä täytä tarpeeksi. Olin koko ajan nälissäni ja kärttyinen. Avomieheni on myös mukana tässä laihdutushommassa (pudotettavaa hänellä noin 10 kg) ja hän sitten yhtäkkiä ehdotti päivällisen hakemista Subwaysta. Jotenkin onnistuimme perustelemaan patongit itsellemme ja valitsimme suosikkiemme sijasta yhdet kevyimmistä vaihtoehdoista. Eihän subi nyt ole pahimmasta päästä pikaruokaa, todellakaan, mutta morkkis iski silti välittömästi. Turhia huonoja höttöhiilareita tuli ainakin ihan liikaa ja täytyy sanoa, että sen huomasi. Kalorimääräänsä nähden kanapatonki ei todellakaan pitänyt nälkää kovin kauaa ja nopeiden hiilareiden määrä sai kaikki herkkuhimot jylläämään täysillä. Muu päivä mentiin kuitenkin ihan asiallisella laihdutuslinjalla, kanasalaatin ja kaurapuuron merkeissä. Yritän muutenkin nyt välttää ajattelemasta tälläisiä "lipsumisia" minään repsahduksina, koska en varsinaisesti ole dietillä. Tämä on uusi elämäntapa, ja joskus siihen kuuluu muukin ruoka kuin se kaikista optimaalisin.

Tänä aamuna vaaka näytti 99,3 kg, missä paino kävi jo viime viikon puolella kerran. Mitään huimaa pudotusta ei siis ole nyt muutamiin päiviin tapahtunut. Vaikka ainakaan suunta ei ole ylöspäin, kai. Meidän vaaka kyllä temppuilee ihan tosissaan ja tänäänkin se näytti välillä 700 g enemmän ja sitten taas tuota samaa viralliseksi päättämääni lukemaa. Tähän saakka olen ravannut puntarilla joka aamu (tiedän, tiedän, ei varmaan ole fiksua), koska en vain osaa pysyä poissakaan siitä. Yritän kuitenkin suhtautua positiivisesti ja rauhallisesti näytti vaaka mitä tahansa, koska tiedän edistymisen yleensä näkyvän vähän pidemmällä aikavälillä paremmin. Silti tuntuu, että paino ei ole lähtenyt laskemaan ensimmäisten päivien nestepudotuksen jälkeen kovinkaan vauhdikkaasti. Ihan tyhmää ja turhaa tuskailua, tiedän.

Noh, ei auta muu kuin pysyä sitkeänä ja kärsivällisenä nyt vaan. Ja koittaa jatkossa välttää turhaa ulkona syömistä ja varsinkin huonoja hiilihydraatteja. Tsemppiä kaikkien laihduttajatovereiden tiistaihin, kyllä tää tästä!

2 kommenttia:

  1. Moi! Kiva kun on joku samantyyppisin tavoittein matkassa!

    Mä hyppään suoraan asiaan. Kerroit edellisessä postauksessa, että syöt 1200-1300 kcal/pvä. Musta se kuulostaa todella vähältä, koska itse syön lepopäivinä vähintään 1400 kcal (ja usein vähän enemmän, koska tuolla määrällä tulee nälkä...). Ja kuitenkin mun lopullinen tavoite on jossain vitosella alkavissa luvuissa, ja sulla varmaan sun pituuden huomioiden seiskalla alkavissa (= eli tarvitset enemmän energiaa kuin minä myös lopullisessa painossa)? Ymmärrän, että haluat aloittaa reippaasti, mutta laihduttaessa pitäisi pyrkiä olemaan mahdollisimman vähän nälissään, jotta tulisi mielitekoja mahdollisimman vähän ja jotta kylläisenä jaksaisi kärsivällisesti taistella niitä vastaan. Pitää myös syödä riittävästi, jotta jaksaa liikkua! Itse ehkä nostaisin jonkin verran kalorimäärää ja sietäisin hitaampaa pudotustahtia, silloin tulee varmemmin pysyviä tuloksia.

    Ja mitä subiin tulee, niin musta se ei ole mikään kovin huono vaihtoehto ruuaksi harvakseltaan. Toki joillakuilla se ei välttämättä pidä nälkää kovin pitkään. Älä turhaan soimaa itseäsi, vaan ota tästä opiksi. :)

    - SS

    P.S. Voitko laittaa kommenttiasetuksista mahdolliseksi anonyymin kommentoinnin tai vastaavan? Olisi helpompi kommentoida jatkossa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi SS! Ihanaa, että eksyit tänne munkin blogin puolelle ja jaksoit vielä kommentoidakin. Kiva tosiaan, kun on vertaistukea ja joku tekemässä matkaa suunnilleen samassa vaiheessa.

      Toi kaloriasia on varmasti ihan totta. Merkkailen itse syömisiä kiloklubin kautta ruokapäiväkirjaan, ja ensimmäisellä viikolla hämmennyin itsekin siitä miten alhaisilla kaloreilla menin. Tuon ensimmäisen viikon kalorit voinee laittaa alkuhuuman piikkiin, koska tällä viikolla ollaan molempina päivinä oltu kaloreissa enemmänkin tasolla 1400-1700. Tämä määrä tuntuu hyvältä, ei ole liian nälkä, mutta vähän kuitenkin että tietää jotain ehkä toivottavasti kropassa tapahtuvan. :D Sekin pitää kyllä muistaa, että jos on aktiivisempi liikuntapäivä, pitää kalorinsaantia vähän lisätä että jaksaa.

      Kiitos myös kommenttihuomautuksesta, muutin nyt asetuksia niin että nimettömänäkin voi kommentoida. :)

      Tsemppiä meille tähän urakkaan!

      Poista

Anna armoa!

Tässä viime päivinä mielessä on pyörinyt se, kuinka olla itselleen armollinen ja nähdä niitä hyviä asioita ja onnistumisia itsessään ja omas...