keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Kenelle kertoa laihdutuksesta?

Ylipaino on siitä kiusallinen ongelma, että sitä ei voi piilottaa ympärillä olevilta ihmisiltä. Sopivilla vaatevalinnoilla pystyy ehkä huijaamaan vähän, mutta lopulta on melko selvää, että myös kaverit huomaavat parinkymmenen kilon painonnousun. Vaikka itse kuvittelin jo normaalipainoisena olevani tukeva, uskon kavereiden nähneen minut aina hoikkana ja sopusuhtaisena. Nyt kun olen merkittävän ylipainon puolella, en usko ulkoisen muutokseni jääneen huomaamatta keltään ympärilläni pyörivistä ihmisistä. Ystäväni ovat kuitenkin selkeästi hienotunteisia ja kohteliaita, koska en ole kertaakaan kuullut aiheesta minkäänlaista kommenttia.

Meillä on tiivis kaveriporukka, jonka kanssa vietämme aikaa yleensä joka viikonloppu. Yleensä ajanviete koostuu alkoholin juonnista, hengailusta, baareissa käymisestä, herkuttelusta, ynnä muusta epäterveellisestä. Oikeastaan olen ihmeissäni, että ystävistäni oikeastaan kukaan ei ole varsinaisesti ylipainoinen, koska tiedän heidän ruokavalioidensa olevan kaikkea muuta kuin terveellisiä. Samalla olen ehkä jopa vähän katkera, että minä tunnun olevan tytöistä ainoa, joka kamppailee läskien kanssa. :D En osaa oikeastaan puhua ystävilleni tästä aiheesta, ja vertailen jatkuvasti omaa kroppaani heidän hoikkiin ja kauniisiin vartaloihinsa. Hävettää olla se porukan paksukainen!

En ole kertonut laihdutuksestani yhdellekään ystävälleni. Jostain syystä tuntuu, että he eivät ymmärtäisi tai osaisi suhtautua asiaan "oikein". Naurettavaa kyllä, minua myös hävettää "paljastaa" oma ylipainoni myöntämällä, että yritän laihduttaa. Tiedän siis kyllä kaikkien näkevän tilanteen omin silmin, kuten yllä kirjoitinkin, mutta jos itse toisin sen esiin, tuntuisi että kaikkien huomio keskittyisi yhtäkkiä siihen miten turvonnut ja lihonnut oikeastaan olenkaan. Toisaalta myös pelkään, että jos kuulutan kaikille yrittäväni laihduttaa, tulee mahdollisesta epäonnistumisestakin julkinen. Näen silmissäni optimaalisena skenaariona sen, että jossain vaiheessa joku vain huomaa, että olen kutistunut huomattavasti. Sitä odotellessa.

Laihdutuksesta olen puhunut ainoastaan avomiehelleni (luonnollisesti, projektihan on yhteinen) ja vanhemmilleni. He kaikki tukevat ja tsemppaavat minua itselleni sopivalla tavalla, joten ihan ilman arkielämän tukea en onneksi joudu selviämään. Heidän kannustuksensa on ehdottoman tärkeää etenkin silloin, kun asiat eivät etene toivomallani tavalla.

Yksi syy tämän bloginkin perustamiseen on se, että en pysty puhumaan oikean elämän kavereille laihduttamisesta tai terveellisistä elämäntavoista. Tätä kautta toivon löytäväni vertaistukea ja virtuaalikavereita, joiden kanssa jakaa tätä prosessia. Olen yrittänyt kartoittaa tällä hetkellä aktiivisia laihdutusblogeja, mutta niitä ei löydösteni mukaan hirveästi ole. Jos sinulla on aktiivinen laihdutusta, liikuntaa ja elämäntapamuutosta käsittelevä blogi, ilmianna itsesi! 

4 kommenttia:

  1. Helou! Löysin blogisi juuri. Selaan aiemmat postaukset läpi kun kerkiän. Kivasti kirjoitat, taidan rueta lukemaan vakistuisesti. Minulla on laihdutusprojekti alussa. 20 kiloa saisi lähteä ainakin. Palataanpa asiaan.

    Outi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Outi! Kiitos kommentista ja kiva että löysit tänne blogiini. :) Paljon tsemppiä sulle omaan projektiisi!

      Poista
  2. Hei! Kiitos blogistasi, laitoin googleen vain hakusanat laihdutus blogi ja sinun omasi valitsin ensimmäisenä. Kirjoitat mukavasti ja pystyin samaistumaan joka kohtaan. Laihdutin 6kk 34kg ja nyt olen syönyt 2 vuoden aikana kaiken takaisin. Hävettää ja ahdistaa ihan helvetisti! Tuntuu, että tämä lihominen on rankempaa kuin koskaan. Päätin tänään että päivä kerrallaan kiinnitän huomiota syömiseen ja yritän löytää taas liikkumisen ilon. En ole kertonut laihdutus aikeistani kenellekkään, en ystäville, perheelle tai vanhemmille.

    Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Katja! Ihanaa, että löysit blogistani samaistumispintaa ja tykkäsit jorinoistani. :) Sullahan on takana ihan upea urakka, vaikka paino onkin hiipinyt takaisin myöhemmin. On kuitenkin varma, että jos aikaisemminkin pystyit siihen, niin pystyt uudestaankin. Suunnitelmasi kuulostaa oikein hyvältä ja toimivalta, siitä se taas lähtee! Tsemppiä meille molemmille uuteen viikkoon!

      Poista

Anna armoa!

Tässä viime päivinä mielessä on pyörinyt se, kuinka olla itselleen armollinen ja nähdä niitä hyviä asioita ja onnistumisia itsessään ja omas...