maanantai 12. helmikuuta 2018

Mitä tapahtui viikolla 4?

Heipähei ja kivaa alkanutta viikkoa!

Näin maanantaiperinteeksi on muodostunut edellisellä viikolla aikaansaatujen tulosten kertaaminen ja analysointi. Tämä viikko oli projektin neljäs ja tähän astisista viikoista ehkä helpoin henkisesti, sillä paino lähti vihdoin putoamaan odottamallani tavalla. Se ei kylläkään tässä tämän aamuisessa punnituksessa ja tässä katsauksessa niinkään näy, mutta siitä lisää kohta. Kokonaisuudessaan viikko oli onnistunut, ruokailut sujuivat pääpiirteittäin hyvin, enkä kokenut olevani millään dietillä.

Tässä tulevat kuluneen viikon viralliset numerot. Sulkeissa koko projektin lähtömitat.

Paino 12.2.2018: 98,5 kg (101,4 kg)

Mitat 12.2.2018:
Kuva: Pixabay

Vyötärö 91 cm (95 cm)
Lantio 112 cm (117 cm)
Rinnat 110 cm (113 cm)
Käsivarsi 35,5 cm (37 cm)
Reisi 67,5 cm (70 cm)

Yhteenveto viikko 4:

Viikon painonpudotus -1,6 kg
Kokonaispudotus -2,9 kg
Senttejä lähtenyt viikossa 4 cm
Senttejä lähtenyt yhteensä 16 cm
BMI muutos alusta 31,30 > 30,40

Eli tosiaan, kuten näistä mitoista ja luvuista voikin nähdä, edellisen viikon huippulukemasta ollaan tultu alas ihan hyvää kyytiä. Jo viime tiistaina viime maanantain painosta oli humpsahtanut pois melkein pari kiloa, eli nesteitä siellä kropassa on edellisessä viikkoyhteenvedossa ollut reippaasti. Koko arkiviikon ajan sainkin nähdä vaa'alla joka päivä pienempää lukemaa, ja lauantaiaamuna paino olikin ihanat 97,5 kg! No, tuosta sitten tultiinkin tähän aamuun mennessä kilo takapakkia, mutta luotan tuon kilon olevan nestehötöä joka pudonnee taas tässä muutamassa päivässä pois.

Mitenkään yllättynyt en osaa olla viikonlopun aiheuttamasta painonnoususta, koska metsään mentiin taas ja lujaa. Lähinnä juomien suhteen, eikä niinkään ruokien. Lauantaina oli jo kuukausia sitten sovittu illallinen perheen ja perhetuttujen kanssa, mihin sisältyi alkoholijuomia ja melko tuhti kolmen ruokalajin kattaus. Viini virtasi ja siideriäkin tuli kiskottua muutamia tölkkejä. Sunnuntaina oli pieni krapula, ja siihen tuli vedettyä pakastepitsaa. Mitään yletöntä mässäämistä ei onneksi tapahtunut, vaikka se lähellä olikin. Eilen kuntosalin jälkeen kaupassa käsi hamuili kaikkia sokerisia ja suolaisia energiapommeja, mutta sain pidettyä pään kylmänä ja marssittua kassalle mukanani vain Skyriä ja jauhelihaa. 

Viime viikossa en osaa varsinaisesti katua muuta kuin alkoholinkäyttöä. Ärsyttävää, miten hankalaa voikin olla edes yhtä kokonaista viikonloppua ilman pisaraakaan alkoholia. En ole huolestunut oman alkoholinkäyttöni muista aspekteista, kuin siitä laihdutusta häiritsevästä. En juo määrällisesti paljoa viikkotasolla ja juominen sijoittuu aina viikonlopulle, mutta aina tuntuu olevan viikon aikana vähintään se yksi okaasio, johon alkoholi muka "kuuluu". Jos kokisin tämän projektin enemmän kuuriluontoisena, olisin voinut päättää olla ottamatta tippaakaan sen aikana. Mutta koska haluaisin tässä kehitellä uutta elämäntapaa, tuntuu hassulta olla minkään suhteen ehdoton. Eihän tämä muuten olisi mikään valtava ongelma, mutta ärsyttää, että maanantaisin painossa näkyy sitten viikonloppuna juodut annokset. 

No, elämä on ja laihdutus siinä samalla. Olen tosi ylpeä siitä, että kuntosalilla käyminen on pysynyt mukana ohjelmistossa ja arkiruokailutkin sujuneet suunnitelmien mukaan. Tajusin myöskin tuossa eilen, että koko neljän viikon aikana olen ostanut kaupasta yhden tikkarin, 100 g irtokarkkeja ja yhden suklaapatukan. Siis vain nuo, mitä sokeripitoisiin herkkuihin tulee! Monelle tuo määräkin voi olla ihan normaali tai jopa paljon, mutta itselleni tuo on aikaisemmin ollut perus yhden päivän napostelu. Nyt nuo ovat jakautuneet melkein kolmellekymmenelle päivälle. Hyvä minä!

Päätin myös, että laitan ensimmäiset ennen-jälkeen vertailukuvat sitten, kun aamupaino näyttää 5 kg vähemmän kuin aloittaessa. Sitä odotellessa. :)

2 kommenttia:

  1. Hienoa, että sullakin lähti viimein paino laskuun! (Eikä muuten ole mitään väliä yksittäisten päivien tuloksilla, keskiarvo ja oma tieto siitä, että oikeaan suuntaan ollaan menossa, merkitsee! :)) Jos sua tuo alkoholinkäyttö ärsyttää etenkin kalorien puolesta, niin pystyisitkö vaikka puolittamaan juodun alkoholimäärän esimerkiksi juomalla joka toisena juomana vettä tai vaihtamalla hiukan kevyempiin alkoholivalmisteisiin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tota alkoholiasiaa ajattelin lähteä lähestymään juuri tuolta kannalta, että yrittäisi vielä määrällisesti puolittaa annokset ja juoda mielummin esim punaviiniä kuin todella hiilari/kaloripitoisia oluita tai siidereitä. :)

      Poista

Anna armoa!

Tässä viime päivinä mielessä on pyörinyt se, kuinka olla itselleen armollinen ja nähdä niitä hyviä asioita ja onnistumisia itsessään ja omas...