sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Mönkään mennyt viikonloppu

Niinhän siinä kävi, kuten perjantaina pelkäsinkin, että viikonloppu meni ihan penkin alle. Perjantai sujui ihan ok siihen asti, että kaverit pyysivät lähikuppilaan yksille juomille. Join yhden siiderin. Ja sitten toisen. Vaikka alkoholin juominen jäi noihin kahteen, harmitti että piti jo perjantaina läträtä kun sitten eilisellekin oli budjetoitu viinin juontia.

Eilinen olikin sitten niin kaukana laihdutuksesta kuin mahdollista. Mitäs sitä tulikaan pisteltyä poskeensa? Hmm, no ainakin pitsaa, irtokarkkeja, sipsejä, tortilloita, valkkaria... Yäk, miksi?!? Yritän lohdutella itseäni edes vähän sillä, että verrattuna minulle aikaisemmin tavalliseen herkutteluun, olivat määrät huomattavasti kohtuullisempia. En ahminut mitään hulluna, vaan karkkiakin söin sen vähän alle 100 g aikaisemman 300 gramman sijaan. Viiniäkin tuli onneksi juotua vain muutama lasi, eikä muutamaa pulloa.

Tuntuu, että suhde alkoholiin on jotenkin hankala tässä painonpudotuksen tuoksinassa. En ole ollut viimeaikoina muutenkaan mitenkään kova juomaan tai ravaamaan baareissa, mutta jostain syystä viikonlopun sosialisointiin ja kavereiden näkemiseen tuntuu aina liittyvän ainakin muutaman annoksen nauttiminen. Mielelläni jättäisin alkoholin kokonaan tämän laihdutusvaiheen ajaksi, mutta toisaalta en aijo noin niinkun loppuelämän mittakaavassa siitä kuitenkaan kokonaan luopua. Ehkä hyvä tavoite näin alkuun olisi se, että ainakin varsinainen ryyppääminen jäisi kokonaan, ja alkoholia voisi kohtuullisella omatunnolla nauttia muutaman annoksen yhtenä päivänä viikossa, jos on jotain sitä "edellyttävää" menoa.

Menin kiduttamaan itseäni vaa'alle tänään aamulla, ja paino oli humpsahtanut 900 grammaa ylöspäin. Mutta mitäpä muuta sitä olisi voinut odottaa. Alkoholi turvottaa, suola turvottaa, ja pöhöttynyt olo tässä kyllä onkin. Mutta turha kai tässä on surkutella sen enempää, se ei ainakaan vie kohti tavoitetta. Nyt tänään tuntuu ihanalta syödä taas freesimpää ruokaa, vihanneksia ja proteiinia. Illalla suuntana on kuntosali. Jos siellä vaikka saisi kompensoitua vähän tätä viikonlopun läskeilyä.

Huomista punnitus/mittauspäivää innolla odotellen! Köh.

Mikä teidän suhteenne alkoholiin on laihdutuksen aikana? Nollatoleranssi vai rennompi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna armoa!

Tässä viime päivinä mielessä on pyörinyt se, kuinka olla itselleen armollinen ja nähdä niitä hyviä asioita ja onnistumisia itsessään ja omas...