sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Sunnuntaijuttuja

Ja taas on sunnuntai! Miten nää viikot menee tällästä vauhtia? Projektia on huomenna kasassa kokonaiset seittemän viikkoa, mikä tuntuu kohtuu uskomattomalta. Suoraan sanottuna vielä ensimmäisten viikkojen aikana epäilin, että onko musta vieläkään tähän ja meneekö tää vaan sinne "epäonnistuneet laihdutusyritykset" -pöytälaatikkoon edellisten seuraksi koko homma. Nyt olen kuitenkin jo osoittanut itselleni, että kyllä musta on tähän. Joo, välillä epäilyttää  ja on niitä lievästi sanottuna huonoja hetkiä, mutta pääasiassa mieliala on koko ajan ollut tämän alkuvuoden ajan hyvä.

Tällä viikolla olen muun muassa tehnyt ihan sikana koulujuttuja, kuten esimerkiksi opinnäytetyötä. Kouluhommien lisäksi ehdin myös pyörähtää töissä, ja mikä tärkeintä: salilla tuli tällä viikolla käytyä kahdesti. Tähdätään poikaystävän kanssa siihen kolmeen kertaan viikossa, mutta nyt tällä kertaa näin. Pääasia, että ylipäänsä on mennyt! Kavereitakin tuli nähtyä (ja muutama alkoholiannos nautittua, hupsista taas), mutta lähinnä viikko kului kotona ja kouluhommissa.

Tehtiin tällä viikolla kaksi kertaa jotain sellasta ruokaa, mitä ei aikaisemmin olla tehty. Toinen oli kasvissosekeitto, johon nakkasin bataattia, perunaa, porkkanaa ja kukkakaalia, sekä pienen nokareen Koskenlaskijaa. Ikinä aikaisemmin en sosekeittoa ollut tehnyt, mutta tästä tuli netistä löydetyllä ohjeella superhyvää ja yllättävän täyttävää! Torstaina meillä molemmilla taas oli ihan hysteerinen himo mennä hampparille, mutta päätettiin ratkaista asia tekemällä hampurilaisia itse kotona. Sämpylänä toimivat Reissumiehen ruissämpylät, pihvit tehtiin ite kevyestä jauhelihasta ja väliin sujahti vihannesten lisäksi myös vähän kevyttä paprikamajoneesia ja cheddarviipale. Ei mikään laihdutusruoka noin varsinaisesti (kaloreita omasta annoksestani taisi tulla noin 600...), mutta ehkä ravintoarvoiltaan edes pikkasen parempi kuin mäkkärin antimet. Eikä kaiken tarvitse olla aina niin kevyttäkään, enemmän se kokonaisuus ratkaisee päivän syömisissä. Ruuan laatuun pyrin nyt kuitenkin koko ajan kiinnittämään huomiota, että tulisi syötyä tarpeeksi kuituja, kasviksia, proteiinia ja hyviä rasvoja, ja sitten vastaavasti vähemmän vehnää, sokeria ja kovia rasvoja.
                                                                                                                                                                 
Nyt alkavalla viikolla meillä on taas pt-tapaaminen, missä saadaan hänen laatimansa saliohjelmat ja käydään ne varmasti läpi. Odotan innolla, kiva päästä taas tekemään treeni jonkun kanssa, joka tsemppaa ja ottaa kunnolla kaiken irti meistä laiskamadoista. Personal trainer myös pyysi meitä nyt tällä viikolla pitämään muutamana päivänä ruokapäiväkirjaa. Ruokapäiväkirjan esittely jostain syystä jännittää itseäni, vaikka sinänsä tiedän meidän syövän tällä hetkellä pääsääntöisesti oikeanlaista ruokaa. Määrät enemmän ehkä kaipaavat viilausta, ja monena päivänä mahdollisesti ylöspäin. Olen itse huomannut nyt menneiden viikkojen kohdalla sen, että alkuviikko pienen viikonlopputankkauksen jälkeen sujuu leikiten ja kivasti kevyillä sapuskoilla, mutta loppuviikkoa kohden nälkä alkaa jotenkin kertymään. Tuntuu, ettei vaan saa tarpeeksi energiaa niistä annoksista mitä syö, ja että himot kaikkea kohtaan jylläävät ihan täysiä. Voi olla, että jos söisi vähän energiapitoisemmin alkuviikon, ei loppuviikostakaan tulisi niin isoa tarvetta vedellä kaikkea mahdollista napaansa.

Näihin pohdintoihin ja höpötyksiin on hyvä päättää blogiviikko. Huomenna taas katsotaan, mitä vaaka tämän viikon osalta näyttää ja miten taas jatketaan eteenpäin. Yritän pitää ensi viikolla ainakin lipun vähän korkeammalla kuin tällä viikolla ja olla vaipumatta mihinkään turhautumisen ja ahdistuksen syövereihin. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna armoa!

Tässä viime päivinä mielessä on pyörinyt se, kuinka olla itselleen armollinen ja nähdä niitä hyviä asioita ja onnistumisia itsessään ja omas...